Pure Polyurea Hotspray is de ultieme snel uithardende spray polyurea waterdichtmakende coating. Deze technologie is ideaal voor grootschalige toepassingen en brengt een coating of voering aan van slechts enkele millimeters dik en droogt in slechts vijf tot 15 seconden.
Dankzij de uitzonderlijke chemische eigenschappen van pure polyurea kan het coatingsysteem worden gebruikt voor gevoelige toepassingen waarbij water betrokken is, zoals de binnenbekleding van tanks en bassins, zwembadcoatings en het waterdicht maken van boten. Andere toepassingen zijn onder meer platte daken, gevels, trappen, parkeerdekken en magazijnvloercoatings.
Technisch gezien is Polyurea een polymeer gevormd door twee componenten (isocyanaat en een harsmengsel) die een 100% vaste stof vormen, continue, waterdichte film zonder nadelig effect naar de omgeving. Het wordt gebruikt om substraten te beschermen tegen slijtage en corrosie.
Polyurea is een extreem duurzaam product vanwege zijn uitstekende mechanische en chemische eigenschappen. Het is bacteriologisch stabiel, extreem resistent tegen slijtage en heeft een grote tolerantie voor schade veroorzaakt door: zure en alkalische oplossingen en op koolwaterstof gebaseerde producten (o.a. olie en vet)
Vanwege zijn technische superioriteit wordt polyurea-coating in veel toepassingen steeds populairder. Polyurea biedt verschillende geweldige speciale eigenschappen, maar het aanbrengen ervan is iets anders en ingewikkelder in vergelijking met andere verven en coatings.Met polyurea is het gemakkelijk om talloze fouten te maken als de applicateur niet over relevante competentie beschikt of niet alle factoren herkent waarmee rekening moet worden gehouden. Er zijn twee extreem snel reagerende en uithardende componenten die de juiste omstandigheden nodig hebben om het gewenste resultaat te bereiken. Door de snelle uithardingstijd (slechts 7 seconden) is er geen ruimte voor fouten. Al onze appliacateurs zijn gekwalificeerd.
Het aanbrengen van Polyurea begint met een algehele inspectie. Is de ondergrond vlak? Is er sprake van een zettende ondergrond? Is er sprake van vocht in de ondergrond? Blijft de ondergrond ook na het applicatie proces beïnvloedbaar. Het zijn de belangrijkste vraagstukken vooraf gaande aan het applicatie proces.
De voorbereiding van de ondergrond is het allerbelangrijkste onderdeel voorafgaande aan het applicatie proces. Het verwijderen van betonsluier, uitvlakken van de ondergrond dmv reparatie- en egalisatie mortels en Stralen en etsen van stalen ondergronden. Het gebruik van juiste primers op de verschillende soorten ondergronden. Elke ondergrond vraagt om een specifieke aanpak.
De hotspray polyurea coating wordt aangebracht met speciale hogedruk doseerpomp. Het product wordt vervolgens door een verwarmde slang opgevoerd naar een 2-componenten spuitpistool. Hier wordt het vermengd en direct gespoten onder een temperatuur van circa 70-80°C. Door een zeer snelle reactietijd zijn er relatief grote laagdiktes te bereiken voor zowel de horizontale- als de verticale vlakken. Een zeer snelle verwerking is hierdoor het resultaat waardoor het gespoten object in een afzienbare tijd weer in gebruik te nemen is. De Polyurea is duurzaam en onderhoudsarm.
De basisuitrusting voor de toepassing van polyurea is een 2-componenten hogedrukeenheid. Deze moet ten eerste een druk produceren van min 160 en zelfs 200 bar. Ten tweede vereist de verwerking dat beide componenten worden verwarmd tot ca. 70 °C. Bij deze temperatuur is de viscositeit van de componenten laag, waardoor het mengen in het spuitstuk effectiever is. Ten derde is de voorbereiding van het substraat voor het spuiten net zo belangrijk als de verwerkingsparameters. Het moet worden schoongemaakt van eventuele losse onderdelen. Bij staal moet geschuurd worden. Bij het aanbrengen op beton is het belangrijk om het vocht uit de ondergrond te voorkomen met een primer, omdat hierdoor de coating anders gaat loskomen. Een vierde factor die de kwaliteit van isolatie beïnvloedt, is de bewaking van de omgevingsomstandigheden. Tijdens het aanbrengen dient de ondergrondtemperatuur minimaal 3˚C hoger te zijn dan het dauwpunt.
De werkzaamheden van SIR worden uitgevoerd op basis van het veiligheidsbeheersysteem, dat voldoet aan de eisen gesteld binnen de VCA.
Dit betekent concreet dat wij als bedrijf ons vak verstaan, onze medewerkers over de juiste diploma’s beschikken en er met goede materialen en gereedschappen gewerkt wordt.
Kortom als u voor SIR kiest, kiest uw voor kwaliteit, in alle opzichten.
In een wereld van toenemend milieubewustzijn blijkt polyurea een effectieve en economische keuze te zijn voor overheden en bedrijven voor hun elastomere en structurele behoeften.
Polyurea is solventvrij en bevat geen giftige en schadelijke stoffen. De technologie staat bekend als een groene technologie zonder vervuiling en toxiciteit voor het milieu. Polyurea-materialen gebruiken geen oplosmiddelen bij de productie, constructie en gebruik
Dit is een essentieel voordeel ten opzichte van veel concurrerende technologieën in de bouwsector.
Neem gerust contact met ons op voor vragen. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar.